Провалът на преговорите на Меркел за формиране на коалиционно правителство е лоша новина за

...
Провалът на преговорите на Меркел за формиране на коалиционно правителство е лоша новина за
Коментари Харесай

Провалът на Меркел - лоша новина за Европа

Провалът на договарянията на  Меркел  за образуване на съдружно държавно управление е  " неприятна вест за Европа ", съобщи холандският външен министър, наблягайки водещата роля на страната в Европейския съюз, оповестява " Ройтерс ", предава news.bg 

" Това е неприятна вест за Европа , че сформиране на държавно управление в Германия ще отнеме още време ", съобщи новият външен министър на Холандия Халбе Зилстра пред кореспонденти в Брюксел.

" Германия е доста авторитетна страна в Европейски Съюз, така че в случай че нямат държавно управление и следователно нямат мандат, ще бъде доста мъчно за тях да заемат позиции ", коментира той.

Докато Германия  някои среди обсъждат перспективата за възможни нови избори, Зилстра обяснява, че това е неприятна концепция, само че чака немските партии да съумеят и да продължат договарянията след избрана пауза.

Той не смята, че политическата рецесия в Германия визира по някакъв съответен метод диалозите за  Брекзит , така като ЕС " чака забележителна оферта от британците "  във връзка със сметката им за излизане от съюза.

" Надяваме се, че ще имаме мощно държавно управление в Германия по-скоро, в сравнение с по-късно ", коментира министърът за Европейски Съюз на Чешката република, Алес Хмелар.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР